top of page

 

Waarom? Een vraag die ons veel is gesteld. Waarom zijn jullie naar Italië verhuisd?

Op vakantie gaan is één, maar in het land gaan wonen is wel wat anders. Natuurlijk hadden we een gevoel bij het land. Italianen houden van lekker eten, zijn echte levensgenieters, het is een prachtig land met prachtige natuur, cultuur en een heerlijk klimaat. De sfeer van ‘Il dolce far niente’, rustiger leven, dichter bij de natuur en niet die overvolle agenda’s. De dag laten komen zoals ze komt. Allemaal redenen die hebben bijgedragen.

 

Maar bovenal heeft het te maken gehad met het avontuur aangaan. De sprong wagen en naar je gevoel luisteren om het gewoon te doen. We hebben ons goed laten informeren bij het vinden van onze plek, een nog op te knappen ‘originele’ boerenwoning. We hadden geen haast en maakten veel beslissingen op gevoel, stap voor stap en vooral met plezier.

over ons

ITALIAANS AVONTUUR

Hier je leven opbouwen en een fijne plek creëren waar je je thuis voelt. En dat allemaal in een prachtige regio waar het Italiaanse leven nog authentiek is. Dat was voor ons het avontuur. Gelukkig kon Menno zijn werk meenemen naar Italië. Dat gaf in de nieuwe situatie een hoop rust.

 

De vele indrukken volgden elkaar snel op. Elke dag leerden we weer bij. En we werden beloond met hele fijne dingen. De bakker die twee keer per week aan huis brood komt brengen, de aandacht voor het Italiaanse eten en de vriendelijkheid van de mensen. Het gemak om met het hele gezin uit lunchen te gaan, het heerlijke weer en de ruimte en de rust van de omgeving. Geen files. En ook de mix van talen waarmee we ons verstaanbaar maakten. En dat terwijl we bezig waren het huis te verbouwen en de tuin aan te leggen.

 

Samen met onze dochters Sara en Iris genieten we elke dag van deze unieke plek. We houden van koken en lekker en gezond eten. Mireille heeft zich verdiept in Shiatsu en Menno weet intussen veel over de heerlijke locale wijnen.

 

Door de bezoeken van familie en vrienden en hun reacties over deze plek, merkten we dat we deze plek wilden delen. Er ontstaat altijd iets moois en ze laten zich opnieuw verwonderen. Daarom hebben we 'il primo piano' omgetoverd tot een prachtig gastenverblijf. We kijken ernaar uit vele fijne gasten te verwelkomen. Hier kan je het authentieke Italiaanse leven ontdekken vanaf een plek waar je thuis voelt.

Un abbraccio, Menno en Mireille

bottom of page