top of page

ER OP UIT

Vanuit deze heerlijke plek kan je al het moois van de streek ontdekken. Het prachtige strand van Grottammare en San Benedetto del Tronto vind je op 20 minuten rijden, evenals de fraaie stad Ascoli Piceno. Je kunt lekker toeren door de heuvels naar de dichtbij liggende dorpen. Of in het mooie Nationaal Park van de Sibellini heerlijk wandelen, fietsen of  andere sporten beoefenen. In de buurt zijn er talrijke restaurants met de locale authentieke Italiaanse keuken. En de wijnliefhebber kan de locale wijn ontdekken bij de vele cantina's.

ACTIEF

Voor de sportieveling zijn er mooie wandeltochten in het Nationaal Park van de Sibellini en het Nationaal Park Monti della Laga in de buurt. Gedetailleerde Nederlandse routebeschrijvingen van de wandelingen met praktische informatie zijn bij ons beschikbaar.  Voor de fietser zijn er volop uitdagingen op de weg en off-road. De langgerekte standen en mooie boulevard aan de kust bieden heerlijke mogelijkheden voor de wandelaar en fietser. Ook dichtbij huis kan je wandelend de mooie natuur ontdekken. En een leuk klimpark in de buurt biedt vertier voor groot en klein. Tussen de bomen en in de schaduw zijn er verschillende trajecten uitgezet met verschillende moeilijkheidsgradaties.

STRAND

De prachtige kustlijn heeft uitgestrekte stranden met fijn zand. De mooie badplaatsen Grottammare, San Benedetto del Tronto en Cupra Marittima, vind je op 20 minuten rijden van Casa Castignano. Aan de brede boulevard met de mooie palmen, sinaasappelbomen, pijnbomen en oleanders vindt je vele leuke strandtenten en restaurants waar je heerlijk kan genieten van de pure en rijke locale keuken. De zee wordt heel langzaam dieper waardoor kinderen veilig kunnen spelen en zwemmen.

KINDEREN

Kinderen zijn overal welkom. ‘Come stanno i bimbi?’ is een veelgestelde vraag. De Italiaan neemt zijn kind overal mee naar toe. Ook in de restaurants zijn kinderen altijd welkom. Naast het heerlijke strand en de verschillende festivals in de zomer, zijn er voldoende activiteiten voor kinderen klein en groot, o.a. speeltuinen, een klimpark, een dierenpark, een fort om te bezichtigen of een kloof om te ontdekken......

De Adriatische zee wordt heel langzaam dieper waardoor kinderen veilig kunnen spelen en zwemmen.

CULTUUR EN FEESTEN

Le Marche is een regio waarin je je nog kunt onderdompelen in de rijkdom van de authentieke Italiaanse (be)leef cultuur. Puurheid en gastvrijheid zijn haar trotse waarden. In de lange geschiedenis van Le Marche zijn er vele kerken, palazzo’s, theaters en andere imposante gebouwen gebouwd.

Met een half uurtje rijden vind je de fraaie stad Ascoli Piceno. Deze prachtige stad is mogelijk nog ouder dan Rome en de best bewaarde stad van Le Marche. Offida met haar prachtige theater, de karakteristieke Santa Maria della Rocca, het mooie plein en haar nauwe straatjes is 10 minuten rijden. Ook kan je lekker toeren naar vele lieflijke oude dorpjes in de buurt.  Zomaar een kleine impressie van al het moois hier in de buurt... 

In de zomermaanden zijn er mooie festivals waarbij je je helemaal waant in de middeleeuwen zoals 'La Quintana' in Ascoli Piceno en 'La Templaria' in Castignano. Voor de jongeren wordt Montalto delle Marche helemaal omgetoverd in een sprookjessfeer met elfjes en kabouters. En daarnaast zijn er de vele oogstfeesten en wijnfeesten van de dorpen die in het teken staan van de heerlijke locale producten. 

GASTRONOMIE EN WIJN

Er zijn vele restaurantjes waar je heerlijk en zeer betaalbaar kan genieten van de rijke Marchegiaanse keuken. Verse zelfgemaakte pasta's, locale schapenkazen (pecorino) en heerlijke groenten van het seizoen staan op het menu. Aan de kust natuurlijk veel verse vis. De gefrituurde gevulde olijven 'Olive Ascolane', schapenkazen en mooie salami's, heerlijke olijfolie en verse truffel zijn de locale producten van de streek.

In Le Marche worden veel bijzondere wijnen geproduceerd, zoals de witte Pecorino of de rode Rosso Piceno. Bij ons in de buurt zijn veel lokale cantina’s waar je heerlijke wijnen kunt proeven en kopen. Graag nemen we je mee naar de cantina's om je kennis te laten maken met de mooiste wijnen.

bottom of page